Το σχόλιο της ημέρας: Η ανίκητη ηλιθιότητα!

Το σχόλιο της ημέρας: Η ανίκητη ηλιθιότητα!

Ο γράφων με τον …Κολόμβο στην “Λα Ράμπλα” (πριν από δυόμισι μήνες), όταν κι οι δυο συμφωνούσαν κατά που πέφτει η Αμερική…

του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ

Όταν η παράνοια νικά κατά κράτος της λογική και την εκτοπίζει, τότε ζούμε απίστευτα γεγονότα, σαν αυτά που έγιναν στη “Λα Ράμπλα”, τον πιο τουριστικό δρόμο της Βαρκελώνης και της Ισπανίας!

Σφαγές, θηριωδίες και αγριότητες έχουν καταγραφεί πάμπολλες στην ιστορική διαδρομή του ανθρώπου, που καθόλου δεν ήταν σύμφωνες με τα ανθρώπινα ιδεώδη. Όλες τους όμως είχαν ένα “λογικό”  ή έτσω κατανοητό  κίνητρο: Την κατάκτηση, την λεηλασία, την εκδίκηση, ή την επεκτατική φιλοδοξία και την απόκτηση δόξας και δύναμης!

Δύσκολα όμως θα μπορούσε να φανταστεί κανείς μέχρι πριν από λίγα χρόνια, πως θα υπάρξουν κάποιοι “άνθρωποι” που σκοπό τους θα έβαζαν να δολοφονήσουν όσους περισσότερους συνανθρώπους τους μπορούν, αδιάφορου φύλλου, ηλικίας ή εθνότητας και χωρίς κανένα απ΄ τα παραπάνω κίνητρα, οι οποίοι όχι μόνο δεν τους έκαναν τίποτα, αλλά ούτε καν τους γνώρισαν ποτέ!

Η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 (με την επίθεση στους δίδυμους πύργους), ήταν η μέρα κατά την οποία εγκαινιάστηκε αυτό το απεχθές σύστημα που γέννησε ανάμεσά μας μια μόνιμη απειλή παράκρουσης και δολοφονικής συμπεριφοράς, που απειλεί όλους μας. Πρόκειται για μια απειλή που την κάνει χειρότερη και πολύ πιο επικίνδυνη η ηλιθιότητα αυτών των υπανθρώπων-εκτελεστών, αφού συχνά επιλέγουν να συμπεριληφθούν και οι ίδιοι στα θύματα της ενέργειάς τους! Και μιλάμε για ηλιθιότητα γιατί μόνο ηλίθιοι του έσχατου βαθμού είναι δυνατόν να πιστεύουν σήμερα, πως αν σκοτωθούν οι ίδιοι δολοφονώντας ύπουλα πολλούς ανθρώπους, υπάρχει κάποιος θεός που θα τους ανταμείψει με άφθονα πιλάφια και με 72 παρθένες…

Τον αντίπαλο έχεις ελπίδες να τον νικήσεις, όσο ισχυρός κι αν είναι. Τον ηλίθιο όμως ποτέ!

Το σχόλιο της ημέρας: Η ανίκητη ηλιθιότητα!

Εδώ στην γνωστή “κρήνη του έρωτα” στην “Λα Ράμπλα” της Βαρκελώνης, απ΄ την οποία σύμφωνα με τον θρύλο, όποιος πιεί νερό ερωτεύεται! (Αν πάντως ερωτεύεται την ίδια τη Βαρκελώνη ή κάποιον απ΄το αντίθετο φύλλο, δεν ξεκαθαρίζεται…)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *