Απολογισμός δημάρχου με φτηνές κατεργαριές!

απολογισμος

Είχαμε αποφασίσει να απονείμουμε τα εύσημα στον δήμαρχο Λευκάδας για την απόφασή του να προχωρήσει στον πρώτο απολογισμό της θητείας του, μόλο που αυτός εντάσσεται στις υποχρεώσεις που προβλέπει ο νόμος και συνεπώς αποτελούσε αυτονόητη υποχρέωσή του. Η παράκαμψη βλέπετε αυτής της Καλλικρατικής υποχρέωσης απ΄τον προκάτοχό του, που σ΄ολόκληρη την τετραετή θητεία του δεν έκανε ούτε έναν απολογισμό, λίγο πολύ μας έκανε να νιώθουμε υποχρεωμένοι τώρα και για το αυτονόητο…

Όμως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, που όσο κι αν το θέλεις δεν σ΄ αφήνουν ν΄ …αγιάσεις! Ένας απ΄ αυτούς φαίνεται πως είναι κι ο δήμαρχος, αν κρίνουμε απ΄τις φτηνές κατεργαριές με τις οποίες “γαρνίρισε” τον πρώτο αυτό απολογισμό του και οι οποίες, όχι μόνο μας έκοψαν την όρεξη για εύσημα, αλλά μας υποχρεώνουν κιόλας -με πόνο ψυχής, είναι η αλήθεια- να τον ψέξουμε.

Το κλείσιμο της ομιλίας της δημοτικής Συμβούλου της αντιπολίτευσης Εύας Κατωπόδη ήταν που ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά μας. Είπε η  σύμβουλος κλείνοντας: “…Τελειώνοντας, θα ήθελα να καταθέσω την απορία μου, γιατί ενώ οι εκθέσεις των αρμοδίων την δημοτικής Αρχής ήταν έτοιμες από τις 3-2-2016 σε μας παρεδόθησαν στις 12-2-2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα έξι το απόγευμα. Μήπως η καθυστέρηση αυτή στόχευε να μας στερήσει τη δυνατότητα πρόσθετης πληροφόρησης από τις υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες είναι κλειστές το Σαββατοκύριακο;”

Ο προβληματισμός της συμβούλου ήταν που κέντρισε το ενδιαφέρον μας και μας οδήγησε να κάνουμε μια επιτόπια σχετική έρευνα, απ΄ την οποία προέκυψαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα:

Κατά πρώτον είχε δίκιο η σύμβουλος για τις εκθέσεις των αρμοδίων (αντιδημάρχων και εντεταλμένων), οι οποίες όντως δόθηκαν σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης την Παρασκευή το απόγευμα.

Δεύτερον η έκθεση του προέδρου του Σώματος δεν δόθηκε ποτέ και σε κανένα!

Τρίτον η έκθεση του εντεταλμένου του Πνευματικού Κέντρου μοιράστηκε στους συμβούλους επί τόπου κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δ. Σ.

Το τελευταίο και χειρότερο: Η εισήγηση του Δημάρχου, που ήταν και η κεντρική, δόθηκε μόνο στους επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, (αγνοώντας βέβαια -όπως συνήθως- τους ανεξαρτητοποιημένους πρώην του αλλά και όλους τους άλλους συμβούλους της πτέρυγας), μόνο όταν ο δήμαρχος είχε τελειώσει την ομιλία του! Περίπου δε την ίδια ώρα (για την ακρίβεια στις 21:06΄) στάλθηκε και στα τοπικά ΜΜΕ!!

Δεν ξέρει τι να πρωτοθαυμάσει κανείς απ΄ όλη αυτή την κουτοπόνηρη και κατεργαρίστικη μεθόδευση που χωρίς ουσιαστικά να του προσφέρει τίποτα, ακυρώνει δια μιας όποιο θετικό στοιχείο είχε ο πρώτος αυτός απολογισμός του. Με τον οποίο απολογισμό τελικά, όχι μόνο δεν κατάφερε να πείσει κανέναν αλλά και πέτυχε να εκτεθεί ο ίδιος ανεπανόρθωτα…

Ο δήθεν “Σχολιαστής”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *