Φωτο της εποχής: Η Δύση του ήλιου στο Θερινό Ηλιοστάσιο

Η φωτο της εποχής: Η Δύση ηλίου στο Θερινό Ηλιοστάσιο

Η χθεσινή Δύση του ήλιου στην Λευκάδα, όπως την απαθανάτισε ο αρχηγός του “Διαύλου” Κώστας Γρηγόρης, που εκτός από ταλαντούχος αυτοδιοικητικός φαίνεται να είναι και δεινός φωτογράφος!

Ο φωτογράφος λοιπόν παρότι γνώστης του θέματος του Θερινού Ηλιοστασίου κ.λ.π.απέφυγε να επεκταθεί σ΄ αυτό και αρκέστηκε στο κλασικό συμπέρασμα, (πως μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις), η ισχύς του οποίου είναι βέβαια αδιαμφισβήτητη. Οπότε ας μου επιτρέψει να συμπληρώσω δυο (απλοποιημένα) λόγια, λόγω της …ημέρας:

Κατά το Θερινό Ηλιοστάσιο ο ήλιος φθάνει στο πιο Βόρειο σημείο της ετήσιας διαδρομής του, σε σχέση με την γη. Αυτό λοιπόν συνέβη στις 00:43 απόψε την νύχτα -περίπου 4 ώρες δηλαδή μετά την φωτογραφία που βλέπουμε- και που σημαίνει πως η συγκεκριμένη δύση  είναι η πιο κοντινή προς Βορρά δύση για φέτος, ενώ η σημερινή μέρα είναι η μεγαλύτερη της χρονιάς. Από σήμερα και μετά λοιπόν, ο ήλιος θα μετατοπίζεται καθημερινά κι από λίγο, όλο και αριστερότερα, μέχρι που τον Χειμώνα η Δύση του θα φτάσει να “κρύβεται” πίσω απ΄ τον λόφο της Φανερωμένης και δεν θα φαίνεται απ΄ το σημείο που τραβήχτηκε η φωτογραφία…

ΝΙΚΟΣ ΓΑΖΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *