Τα διάφορα .,..της ημέρας!

Ενδιαφέρουσες εικόνες -αλλά και καταστάσεις- προέκυψαν στη Καστοριά κατά τις τελευταίες μέρες, τέτοιες που μερικές αξίζουν να καταγραφούν:

Διάφορα της ημέρας!

Η φωτο της ημέρας: ΚΑΣΤΟΡΙΑ – άποψη

***

Διάφορα της ημέρας!

Το συμπέρασμα της ημέρας: Όταν στη Μικρή Πρέσπα υπάρχουν μέρα μεσημέρι “γυαλιά πάγου” σημαίνει πως η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι μηδέν ή κολλητά δίπλα του…

***

Διάφορα της ημέρας!

Το σημάδι της ημέρας: Όταν συναντάς “γάβρο” ακόμα και στην εσχατιά των Βορεοδυτικών μας συνόρων, τότε μάλλον είναι σημάδι πως το αυριανό ντέρμπυ θα βαφτεί κόκκινο!

***

…και η καταδίωξη της ημέρας:

Τα διάφορα της ημέρας!

Όπως βλέπετε, αδέσποτα βοοειδή δεν έχουμε μόνο στη Λευκάδα, έχουν και οι Ακρίτες μας στο χωριό “Ψαράδες” των Πρεσπών. Μόνο που εκεί τα βόδια δεν είναι καλοκάγαθα και ήσυχα, όπως τα δικά μας, αλλά ενίοτε γίνονται ζηλιάρικα και καυγατζίδικα. Για να καταλάβετε τι σας λέω, προσέξτε τι συνέβη  σήμερα:

Το ζευγάρι βοδιών που βλέπετε στην πάνω φωτογραφία βρίσκονταν σε ραντεβού βοσκής, κάτω απ΄ την κεντρική αγορά του χωριού Ψαράδες. Πλησιάσαμε με θάρρος και ζητήσαμε από την άσπρη κυρία να ποζάρει για μια κοντινή φωτογραφία. Η κυρία, όπως συνήθως συμβαίνει με τις κυρίες όταν πρόκειται για δημοσιότητα, δεν είχε αντίρρηση και το αποτέλεσμα της προθυμίας της το βλέπετε στην κάτω φωτογραφία.

Αντίρρηση όμως είχε ο μαυρόασπρος συνοδός της, που πήρε το θέμα σαν προσωπική του υπόθεση, οπότε παράτησε αιφνιδίως την βοσκή και μας έστρωσε αγριεμένος στο κυνήγι!

Διάφορα της ημέρας!

Υ.Γ: Με την δραματική τροπή που πήρε το φινάλε της ιστορίας, δεν φαντάζομαι βέβαια να περιμένατε να δείτε και πλάνα απ΄ την καταδίωξη. Γιατί κανένας φωτογράφος και πουθενά δεν έχει καταγραφεί, σε συνθήκες ανταγωνισμού με τον Κεντέρη, να καταφέρει να φωτογραφίσει τον διώκτη του!

Τότε απλά οι φτέρνες φθάνουν στο σβέρκο σου και τρέχεις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *