Ψηφίστηκε η σύμβαση για τα απορρίμματα

Ψηφίστηκε η σύμβαση για τα απορρίμματα

Στο κόκκινο ξανά η ένταση μεταξύ του προέδρου και του επικεφαλής του Διαύλου

Ψηφίστηκε (κατά πλειοψηφία) στην κατεπείγουσα συνεδρίαση της Τρίτης (3-12-2019)  του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λευκάδας η εισήγηση του Δημάρχου Χ. Καλού για την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Λευκάδας και  Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Αιτωλοακαρνανίας, για την τελική διάθεση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Λευκάδας στον Χ.Υ.Τ.Α. της  3ης  Γ.Ε.Ν.   Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Υπέρ της εισήγησης ψήφισαν οι συμπράττουσες παρατάξεις του κ. Χ. Καλού και του κ. Ι. Λιβιτσάνου καθώς και οι παρατάξεις των κ.κ. Θ. Σολδάτου, Κ. Δρακονταειδή και Κ. Γληγόρη. Οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Δίαυλος” του κ. Κ. Γληγόρη ψήφισαν μεν την εισήγηση πλην με την επιφύλλαξή τους για την παράγραφο στ΄του άρθρου 2 της Προγραμματικής Σύμβασης. Οι δυο σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισαν λευκό, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος του Αγωνιστικού Μετώπου Πέτρος Ζαβιτσάνος κατέθεσε δική του πρόταση, η οποία και έλαβε μια ψήφο.

 Η ένταση στο κόκκινο

Κατά την διάρκεια της συζήτησης επικράτησε (ξανά) μια εκρηκτική ένταση στην αίθουσα μεταξύ του προέδρου του Δ. Σ. κ. Σ. Ρόκκου και του ομιλούντος εκείνη την στιγμή κ. Κ. Γληγόρη. Συγκεκριμένα απαντώντας ο κ. Γληγόρης σε προηγούμενη τοποθέτηση του κ. Δρακονταειδή, ότι υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα που δεν επιθυμούν την σχεδιαζόμενη διαχείριση των απορριμμάτων με την Μονάδα επεξεργασίας, και θεωρώντας ότι ο υπαινιγμός στόχευε τον Δίαυλο και προσωπικά τον ίδιο, δήλωσε ότι τα μόνα συμφέροντα που υπηρετεί αυτός και η παράταξή του είναι αυτά του Λευκαδίτικου λαού. Εμείς είμαστε και δηλώνουμε καθαροί, κατέληξε ο κ. Γληγόρης, για να επέμβει με οξύτητα ο πρόεδρος του Σώματος κ. Ρόκκος και θεωρώντας ότι με την έκφρασή του αυτή υπαινίσσεται πως οι άλλοι στο Συμβούλιο δεν είναι (καθαροί), του ζήτησε επιτακτικά να ανακαλέσει αμέσως.

Ο κ. Γληγόρης αρνήθηκε να ανακαλέσει διευκρινίζοντας ότι μίλησε για την δική του μόνο παράταξη και για κανέναν άλλο, η ένταση ανέβηκε κι άλλο με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις και ο πρόεδρος του αφαίρεσε προσωρινά τον λόγο, ζητώντας από τον Γραμματέα να μην γραφεί τίποτε απ΄ότι λέει εκείνη τη στιγμή ο κ. Γληγόρης στα πρακτικά.

Τελικά η ένταση ξεπεράστηκε και ο κ. Γληγόρης συνέχισε την τοποθέτησή του κανονικά…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *