Το σχόλιο της ημέρας: Κολωνακιώτες…

Η φωτο της ημέρας: Όχι άλλα κολονάκια!

Πριν τουλάχιστον σταματούσαν στην άκρη, ξυστά στο πεζοδρόμιο. Τώρα σταματούν δίπλα απ΄ τα κολωνάκια και συνεπώς καταμεσίς στον δρόμο!…

***

Φαίνεται πως η “κολωνακίτιδα” είναι άκρως κολλητική κι έτσι μας προέκυψε κι ο σημερινός δήμαρχος Κολωνακιώτης! Που σημαίνει πως νέες δόξες περιμένουν τα ανεκδιήγητα αυτά πλαστικά πορτοκαλί κατασκευάσματα που φιλοδοξούν να γεμίσουν κάθε δρόμο της πόλης -αλλά τελευταία και των χωριών-  προσπορίζοντας φανταστικά κέρδη στον έξυπνο κατασκευαστή τους!

Το κακό είναι πως εκτός απ΄ τους Κολωνακιώτες δημάρχους που τα ερωτεύτηκαν παράφορα, κόλλησαν και πολλοί ιδιώτες, οι οποίοι αν δεν θέλουν -για δικούς τους λόγους- να σταθμεύουν ή να σταματάνε αυτοκίνητα μπροστά στο σπίτι ή στο μαγαζί τους, αγοράζουν από μια ντουζίνα κολωνάκια και τα καρφώνουν όπου τους γουστάρει!

Η πλάκα είναι πως είτε από Κολωνακιώτη δήμαρχο προέρχονται είτε από ιδιώτη, λύση στο πρόβλημα για το οποίο επιστρατεύονται δεν πρόκειται να δώσουν! Κι όχι μόνο δεν θα δώσουν λύση, (να αποτρέψουν δηλ. την στάση και την στάθμευση) αλλά θα επιβαρύνουν κι άλλο την κατάσταση με νέα προβλήματα!

Γιατί τον πρώτο καιρό μετά την τοποθέτησή τους, τα αυτοκίνητα απλά θα σταθμεύουν τους, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία (διασταύρωση της οδού Καραβέλα με την υποσμ. Κατωπόδη) στενεύοντας τώρα πολύ περισσότερο τον δρόμο απ΄ ότι πριν που στάθμευαν ξυστά στα πεζοδρόμια. Μετά την πάροδο κάποιων μηνών όμως, τα κολωνάκια θα αρχίζουν να καταστρέφονται και σταδιακά θα κοπούν, οπότε θα απομείνει μόνο η σκληρή βάση τους, που επειδή είναι καλά βιδωμένη στο οδόστρωμα ή στο πεζοδρόμιο, θα αποτελεί καθημερινό κίνδυνο για τους πεζούς….

Κι ενώ η λύση για το πρόβλημα είναι πιο απλή κι απ΄το αυγό του Κολόμβου:  Βάζεις αγαπητέ μου δήμαρχε μερικές πινακίδες με το γνωστό “Χ” που λέει απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση,  βάφεις την κόχη του πεζοδρομίου  κίτρινη, κολλάς κι ένα πινακιδάκι κάτω απ΄ την πινακίδα που να γράφει “αφαιρούνται οι πινακίδες” και στέλνεις τους λεβέντες σου να κάνουν στους παραβάτες ότι γράφει το πινακιδάκι. Άμα ξαναβρείς εκεί παρκαρισμένο όχημα, γράψε μου! Απλά και παστρικά λοιπόν έλυσες το πρόβλημα και όχι μόνο ανέξοδα αλλά και με έσοδα!…

Ο Σχολιαστής…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *