Ο Σύλλ. Ιδ. Υπαλλήλων για τους συμβασιούχους στα Ν/μεία

Ο Σύλλ. Ιδ. Υπαλλήλων για τους συμβασιούχους στα Ν/μεία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ “Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ”

Διεύθυνση: Γ. Μεσσήνη. Tηλ/Fax: 2645022466

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ  ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

 

Έφυγαν οι εργολάβοι επί ΣΥΡΙΖΑ από τα Νοσοκομεία ή όχι;

Είναι καλύτερα για τους εργαζόμενους πλέον που δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις ή όχι;

Με αφορμή ένα ακόμα περιστατικό που αφορά τρεις εργαζόμενους τραπεζοκόμους στο Νοσοκομείο Λευκάδας, των οποίων έληξαν οι ατομικές συμβάσεις και απολύθηκαν, καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά το αίσχος των εργασιακών σχέσεων που δημιούργησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τους συναδέλφους μας στο νοσοκομείο!

Μάλιστα, η Διοίκηση για να λήξει προσωρινά το κενό που θα άφηναν οι εργαζόμενοι με την απουσία τους, κατέφυγε στη λύση του εργολάβου με δίμηνη σύμβαση, 5ήμερη και 6ωρη, με μισθό περίπου 300 ευρώ! Τη δυνατότητα της επιστροφής των ιδιωτικών συνεργείων στα νοσοκομεία, την εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ποτέ δεν νομοθέτησε την απαγόρευση εισόδου ιδιωτών στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Η Κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της παρουσίασε την εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία ως επιτυχία εφαρμόζοντας το αίσχος των ατομικών συμβάσεων! Έκρυψε σκόπιμα ότι οι ατομικές συμβάσεις με το νοσοκομείο δεν λύνουν τα προβλήματα των εργαζομένων, αντίθετα τα παρατείνουν. Κατ’ αρχήν, η προκήρυξη των θέσεων με τη λήξη των 24μηνων ατομικών συμβάσεων, δεν εξασφαλίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα ξαναπροσληφθούν. Ο νέος  διαγωνισμός όποτε γίνει, θα γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε υποψήφιος συγκεντρώσει παραπάνω μόρια θα προσληφθεί, είτε έχει προϋπηρεσία στο νοσοκομείο, είτε όχι. Σε νοσοκομεία που εφαρμόστηκαν οι ατομικές συμβάσεις, πετάχτηκαν στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενοι.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας πραγματοποίησε τα χρόνια αυτά παρεμβάσεις με ανακοινώσεις, αλλά και συναντήσεις με την ίδια τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για το καθεστώς των ατομικών συμβάσεων με την απουσία από τους όρους των συμβάσεων μια σειρά εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και για προβλήματα που δημιουργήθηκαν και αφορούσαν την καθυστέριση των πληρωμών τους, την εντατικοποίηση στο χώρο δουλειάς κλπ. Είναι απαράδεκτο οι συνάδελφοι μας στην καθαρίοτητα, στη φύλαξη και στην σίτιση να έχονται χρόνια τώρα είτε με το καθεστώς των ατομικών συμβάσεων, είτε με το καθεστώς των εργολάβων με το μόνιμο φόβο της απόλυσης και της ανεργίας, ενώ καλύπτουν απαραίτητες μόνιμες ανάγκες της λειτουργίας του νοσοκομείου!

Έχουν ευθύνη τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΑΝΕΛ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ που καταψήφισαν  το αίτημα 130 συνδικαλιστικών οργανώσεων για μονιμοποίηση τους, με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος  που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, κατά την πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση.

Οι  εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και σε όλους τους κλάδους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δεν πρέπει να ανεχτούμε την μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις Α.Ε. και το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, όπου κι αν δουλεύουμε. Οι συμβασιούχοι στο νοσοκομείο καλύπτουνε μόνιμες ανάγκες και πρέπει να γίνουν μόνιμοι.

Διεκδικούμε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία!

 

26/6/2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *