Δελτίο Τύπου της δημοτικής κίνησης “Σύγχρονη Λευκάδα”

Δελτίο Τύπου της δημοτικής κίνησης «Σύγχρονη Λευκάδα»

Συναντήσεις του υποψηφίου Δημάρχου Λευκάδας κ. Χαράλαμπου Καλού εντός κι εκτός Λευκάδας

-Tην Παρασκευή 15/2/2019 ο υποψήφιος δήμαρχος Λευκάδας και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «Σύγχρονη Λευκάδα», κ. Χαράλαμπος Καλός,  συναντήθηκε στην Αθήνα με τον διευθυντή του τμήματος χορηγήσεων δανείων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, κ. Κουλτούκη Γεώργιο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι δράσεις και οι χρηματοδοτικές δυνατότητες του Ταμείου. Αναλύθηκαν διεξοδικά το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι και οι δυνατότητες που αυτό παρέχει, οι δυνατότητες επενδύσεων τεχνολογικής αναβάθμισης για εξοικονόμηση ενέργειας, οι έξυπνες εφαρμογές για αποτελεσματική διαχείριση των υποδομών, και η παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για ενεργειακό συμψηφισμό. Τέλος, μεγάλη έμφαση δόθηκε στην ενεργειακή αναβάθμιση του δημόσιου οδοφωτισμού.

Δελτίο Τύπου της δημοτικής κίνησης «Σύγχρονη Λευκάδα»

-Το Σάββατο 16/2/2019 ο κ. Καλός συμμετείχε στο διεθνές Forum «Verde.tec 2019» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, όπου το αντικείμενό του ήταν η στρατηγική για την κυκλική οικονομία και η πρόκληση των έξυπνων πόλεων. Στα πλαίσια αυτά είχε σειρά επαφών με ομιλητές και εκπροσώπους εταιρειών του χώρου. Ειδικότερα αναφέρεται η διεξοδική συζήτηση με τον διευθυντή της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κ. Ηλία Μουσταΐρα, καθώς η ανακύκλωση αποτελεί προτεραιότητα της «Σύγχρονης Λευκάδας».

Δελτίο Τύπου της δημοτικής κίνησης «Σύγχρονη Λευκάδα»

-Την Κυριακή 17/2/2019 ο κ. Καλός συναντήθηκε με τον καθηγητή και πρόεδρο του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Βαγενά Δημήτρη, στην Πάτρα, όπου συζητήθηκαν θέματα διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων. Μεγαλύτερη έμφαση δόθηκε στο ακανθώδες θέμα των στερεών αποβλήτων και της διαμορφωθείσας κατάστασης στην Λευκάδα και οι εναλλακτικοί τρόποι προσέγγισης του προβλήματος. Θα ακολουθήσει νέα συνάντηση με τον κ. Βαγενά καθώς και με εκπροσώπους εταιρειών που εξειδικεύονται στον τομέα αυτό.

-Την Τετάρτη 20/2/2019 ο κ. Χαράλαμπος Καλός πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Ρομποτή Θωμά και την κα Μπαζιώτη Ελένη, εκπροσώπους του αστικού συνεταιρισμού κοινωνικού σκοπού «Λευκογαία», που δραστηριοποιείται στη Λευκάδα στον τομέα της ανακύκλωσης, προκειμένου να συζητηθούν οι δυνατότητες επέκτασης του προγράμματος της ανακύκλωσης και με άλλες μορφές συνεργασίας, με σκοπό την μεγιστοποίηση του αποτελέσματος επ’ωφελεία των δημοτών και του περιβάλλοντος.

-Παράλληλα ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «Σύγχρονη Λευκάδα», συνεχίζει τις επαφές με προέδρους και μέλη των τοπικών συμβουλίων στα πλαίσια της καταγραφής των προβλημάτων των διαφόρων περιοχών της Λευκάδας και των νησιών.

-Υπενθυμίζουμε πως στη διάθεση των συμπολιτών μας βρίσκεται και η ιστοσελίδα της «Σύγχρονης Λευκάδας» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://sixronilefkada.gr Έχοντας δώσει προτεραιότητα στο διάλογο με την κοινωνία και στοχεύοντας στην συνδιαμόρφωση των δημοτικών στόχων και του τελικού μας προγράμματος, παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες να μοιραστούν ιδέες και προτάσεις για τον τόπο και να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *