Δελτίο Τύπου από την “ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΕΥΚΑΔΑ”

Δελτίο Τύπου από την «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύγχρονη Λευκάδα: Κέρδισε τις εντυπώσεις η παρουσίαση της παράταξης του κ. Χαράλαμπου Καλού.

Μετά από πολλούς μήνες προετοιμασιών, επαφών και γόνιμων συνεργασιών, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «Σύγχρονη Λευκάδα» με επικεφαλής τον κ. Χαράλαμπο Καλό.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Λευκάδας και προσέλκυσε εκατοντάδες συμπολίτες μας, αποδεικνύονταν το ενδιαφέρον της κοινωνίας για μια νέα αυτοδιοικητική πρόταση, με νέα πρόσωπα και σύγχρονες ιδέες.

Στην πρόσκληση του κ. Καλού ανταποκρίθηκε ένα μεγάλο κομμάτι της αυτοδιοικητικής ιστορίας της Λευκάδας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Παρόντες ήταν ο πρώην βουλευτής, νομάρχης και δήμαρχος Λευκάδας κ. Σπύρος Μαργέλης,  οι πρώην δήμαρχοι Λευκάδας κ.κ. Παναγιώτης Σκληρός και Βασίλης Φέτσης, ο πρώην νομάρχης και δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής, ο πρώην δήμαρχος Μεγανησίου κ. Γιώργος Φερεντίνος, ο πρώην δήμαρχος Απολλωνίων κ. Γεράσιμος Μελάς καθώς και πολλά ακόμη αξιόλογα στελέχη της αυτοδιοίκησης, με μακρά και σημαντική πορεία στον τόπο μας από θέσεις ευθύνης. Επίσης, με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας κ. Αντώνης Δουβίτσας καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων και επιστημονικών φορέων.

Τις ευχαριστίες τους για την πρόσκληση που έλαβαν και τις ευχές τους για καλή επιτυχία απέστειλαν οι πρώην δήμαρχοι Λευκάδας κ.κ. Ζωιτάς Θεόδωρος, Κώστας Σταματέλος και Γιώργος Γληγόρης καθώς και οι πρώην δήμαρχοι Απολλωνίων,  Ελλομένου και Σφακιωτών κ.κ. Γιώργος Λογοθέτης, Πέτρος Μήτσουρας και Γιώργος Κούρτης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Απόστολος Κοιμήσης. Ο κ. Κοιμήσης ευχαρίστησε τον κ. Καλό για την πρόκληση που έλαβε και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις αλλαγές που θα επιφέρει η εφαρμογή του Κλεισθένη στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία πλήττεται διαχρονικά από τις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας που δεν προωθεί την αποκέντρωση. Στο κλείσιμο της ομιλίας του χαρακτηριστικά ανέφερε «Χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχει αυτή η πανσπερμία των ανθρώπων στην αποψινή συγκέντρωση, που δείχνει ότι η ελπίδα αρχίζει και αναζωπυρώνεται, όσον αφορά την ενίσχυση των θεσμών της τοπικής δημοκρατίας. Εύχομαι και ελπίζω ότι στη Λευκάδα θα υπάρξει η επιλογή που θα δώσει καινούργια πνοή, καινούργια προοπτική σε αυτό το πανέμορφο νησί, το οποίο είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο για την πατρίδα μας αλλά και για τον κόσμο και θέλω να πιστεύω ότι η Λευκάδα θα επιλέξει έναν πολύ ΚΑΛΟ δήμαρχο».

Στη συνέχεια, ο Αναισθησιολόγος και πρώην Διευθυντής του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, κ. Μιχάλης Αρετής, μίλησε για τον επικεφαλής, κ. Χαράλαμπο Καλό, έτσι όπως εκείνος τον γνωρίζει μέσα από μια μακρόχρονη και ειλικρινή φιλία. «Ο Μπάμπης είναι ένας καλός οικογενειάρχης, ένας ολοκληρωμένος επιστήμονας αλλά και επιτυχημένος επιχειρηματίας. Δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της Λευκάδας και των πέριξ αυτής νησιών με καθολική αναγνώριση της δράσης του ως επιστήμονα. Είναι προοδευτικός, εκσυγχρονιστής αλλά και αναπτυξιακός. Οι κοινωνικές του ανησυχίες είναι από παλιά γνωστές και μόνιμο ενδιαφέρον του ήταν η πρόοδος του τόπου. Με την πλούσια δράση του στα κοινά, έμπειρος και καταξιωμένος είναι σίγουρο πως η θητεία του σαν δήμαρχος θα στεφθεί με επιτυχία. Του το εύχομαι».

Κατόπιν, η δικηγόρος και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Ασπασία Γρηγόρη, η οποία παρουσίασε εξαιρετικά την όλη εκδήλωση, κάλεσε στο βήμα τον υποψήφιο δήμαρχο Λευκάδας κ. Χαράλαμπο Καλό.

Ο κ. Καλός ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα στελέχη της αυτοδιοίκησης που έδωσαν το παρών, στέλνοντας ένα μήνυμα ευρύτερων συναινέσεων πέρα από κομματικά στεγανά και με καθαρά αυτοδιοικητική αναφορά.

Ο κ. Καλός στην ομιλία του, αρχικά, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να θέσει υποψηφιότητά για τον δήμο Λευκάδας. Στη συνέχεια, τόνισε το σημαντικό ρόλο του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και επεσήμανε ότι η υπάρχουσα κατάσταση δεν ικανοποιεί τους πολίτες του τόπου μας. Όρισε τη λήξη της περιόδου των διαπιστώσεων και της απόδοσης ευθυνών και παρουσίασε την πρόταση που σχεδιάζει ο ίδιος και οι συνεργάτες του.

Ο κ. Χαράλαμπος Καλός παρουσίασε το όνομα, το λογότυπο, το όραμα και τους έξι δημοτικούς στόχους που θα τεθούν σε διαβούλευση με την κοινωνία της Λευκάδας, του Καλάμου και του Καστού, τονίζοντας ότι η «Σύγχρονη Λευκάδα» επιδιώκει να είναι η συνειδητή επιλογή των πολιτών.

Δίνοντας προτεραιότητα στο διάλογο και την αλληλεπίδραση με την κοινωνία και στοχεύοντας στην συνδιαμόρφωση των δημοτικών στόχων και του τελικού προγράμματος, παρουσιάστηκε η ιστοσελίδα «www.sixronilefkada.gr» μέσω της οποίας, μεταξύ άλλων, παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες να μοιραστούν ιδέες και προτάσεις για τον τόπο και να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους.

 

Στη συνέχεια, ο κ. Καλός παρουσίασε την ομάδα επικοινωνίας, σχεδιασμού και προώθησης της «Σύγχρονης Λευκάδας», που απαρτίζεται από τις κ.κ. Maggie Landon και Ειρήνη Βονιτσάνου και τους κ.κ. Θωμά Σβορώνο και Νίκο Καββαδά ενώ παρουσίασε και τους δεκαπέντε πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, αξιόλογα μέλη της κοινωνίας μας και που είναι οι εξής:

Βελίδου-Ζαβερδινού Ελένη, Βικέντιος Νίκος, Βονιτσάνου Ειρήνη, Θειακός Μίλτος, Θεοχάρη Ευτυχία, Κατωπόδη Νίκη, Κατωπόδης Στάθης, Κολυβάς Ευλάμπιος, Κονιδάρης Κρίτων, Λάζαρης Γιάννης, Μάλφας Πρόδρομος, Μπουλιέρη Καλή, Ροντογιάννη Τιτίνα, Υφαντής Αλέκος, Φίλιππας Βασίλης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός έκλεισε την εκδήλωση καταχειροκροτούμενος λέγοντας «Πρέπει να γίνουν πολλά. Έχουμε τη θέληση, έχουμε τις ικανότητες, έχουμε το όραμα. Ρεαλιστικά, οργανωμένα και αποτελεσματικά. Στοχεύοντας στο μέλλον. Είναι στο χέρι μας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *