Ίδρυση Συλλόγου απανταχού Κομηλιωτών & Φίλων

Ίδρυση Συλλόγου απανταχού Κομηλιωτών & Φίλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 25η Μαρτίου 2018 ιδρύθηκε ο Σύλλογος Απανταχού Κομηλιωτών και Φίλων «Η Παναγιά». Ένας σύλλογος για το χωριό Κομηλιό Λευκάδας, τους απανταχού Κομηλιώτες και φίλους του χωριού, με έδρα την Αθήνα. Από τους βασικούς σκοπούς του συλλόγου είναι η σύσφιξη των δεσμών και των σχέσεων μεταξύ των μελών, η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, των ηθών και των εθίμων, η αλληλοβοήθεια, η έρευνα, μελέτη, συμβολή στην αντιμετώπιση και επίλυση τοπικών προβλημάτων του Κομηλιού, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του χωριού και γενικότερα η συμβολή στην ανάπτυξη της Κομηλιού.

Στόχος του συλλόγου είναι να μη μείνουμε στις τυπικές λειτουργίες ενός συλλόγου, αλλά να προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε τους σκοπούς του με ισχυρό κίνητρο την αγάπη για τον τόπο μας και τη Λευκάδα.

Ο Σύλλογος έχει δική του ιστοσελίδα www.komiliotes.wordpress.com και παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ η επικοινωνία με το σύλλογο γίνεται μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση: komiliotes@gmail.com ή την διεύθυνση αλληλογραφίας: Γερανίου 41, 104 30 Αθήνα.

Οι εγγραφές στο σύλλογο είναι ανοιχτές για όλους του απανταχού Κομηλιώτες και φίλους, σύντομα και μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου.

Την 18η Νοεμβρίου 2018 έγινε η πρώτη γενική συνέλευση και οι πρώτες εκλογές του συλλόγου με ανέλπιστη συμμετοχή , όπου χρησιμοποιήθηκε σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα μέλη εκτός Αττικής και εκτός Ελλάδας, και προέκυψαν το πρώτο διοικητικό συμβούλιο και η ελεγκτική επιτροπή με τις παρακάτω συνθέσεις:

Διοικητικό Συμβούλιο (για τη διετία 2019 – 2020)

Πρόεδρος :Τζεφρώνης Ζώης
 Αντιπρόεδρος :Βερύκιος Νικόλαος
Γραμματέας :Βουκελάτος Γεώργιος
Ταμίας :Μαραγκός Νικόλαος
Μέλος :Κασσαβέτη Μιχαλία
Μέλος :Περδικάρη Αικατερινή
Μέλος :Μελά Ελευθερία

 

Ελεγκτική Επιτροπή (για τη διετία 2019 – 2020)

Πάλμος Γεώργιος
Μαραγκός Ευστάθιος
Βουκελάτος Νικόλαος

 

 Ίδρυση Συλλόγου απανταχού Κομηλιωτών & Φίλων

Λίγα λόγια για το Κομηλιό:

Το Κομηλιό είναι ένα χωριό της Λευκάδας, ξεχασμένο από πολλούς, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Είναι το πρώτο χωριό που συναντάμε μετά τη διασταύρωση του δρόμου προς το Ακρωτήριο Λευκάτας και το Πόρτο Κατσίκι.

Ίδρυση Συλλόγου απανταχού Κομηλιωτών & Φίλων

Βρίσκεται σε μια απίστευτης ομορφιάς τοποθεσία, χτισμένο μέσα σε πέυκα, κυπαρίσσια και ελιές στην βόρια πλαγιά ενός οροπεδίου που καταλήγει σε μια λίμνη, τη Λίμνη του Κομηλιού, και σε υψόμετρο 500 μέτρων. Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι ελάχιστοι, όμως οι Κομηλιώτες είναι πολλοί και διασπαρμένοι σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το Πάσχα και κυρίως το Καλοκαίρι το χωριό αποκτά ζωή όπου πολλοί που διατηρούν οικίες στο χωριό περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Στα τοπικά όρια του χωριού υπάρχουν σημαντικά αξιοθέατα όπως η Λίμνη, που το φθινόπωρο, το χειμώνα και την άνοιξη γεμίζει με νερό, και μια εξαιρετικής ομορφιάς παραλία, ανεξερεύνητη καθώς η πρόσβαση από στεριά είναι ακόμη αδύνατη. Το χωριό γιορτάζει στις 17 Ιουλίου, εορτή της πολιούχου του Κομηλιού, Αγίας Μαρίνας, στο γραφικό ξωκκλήσι στην κορυφή του λόφου Ανατολικά πάνω στο δρόμο προς τον Άγιο Πέτρο.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

 

 

 

ΖΩΗΣ ΤΖΕΦΡΩΝΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *