Τ.Ε. του ΚΚΕ: Εγκαίνια Μνημείου – Μουσείου στον Γράμμο

Τ.Ε. του ΚΚΕ: Εγκαίνια Μνημείου – Μουσείου στον Γράμμο

Τ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαίνια Μνημείου – Μουσείου αντάξιο της προσφοράς του λαού μας στον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 11:00π.μ ΣΤΗ ΘΕΟΤΟΚΟ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ

Ένα χρέος εκπληρώνεται αυτές τις μέρες. Στην καρδιά του Γράμμου, στο χωριό Θεοτόκος, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ θα εγκαινιάσει το Σάββατο 19 Αυγούστου στις 11:00 το πρωϊ Μουσείο και Μνημείο για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το νέο αυτό Μουσείο και Μνημείο στη Θεοτόκο αποδίδει ξεχωριστή τιμή στους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής που συμμετείχαν και στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τον ΔΣΕ. Αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πανελλαδικού δικτύου χώρων μνήμης για τη δράση του ΔΣΕ.

Το Μουσείο και Μνημείο στήθηκε χάρη στην προσφορά του χώρου και του σπιτιού από την οικογένεια Ζούνη και την εθελοντική δουλειά δεκάδων φίλων και συντρόφων.

Η Ιστορία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) θα εμπνέει πάντα τις νέες γενιές κομμουνιστών και κομμουνιστριών, των μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και όσων άλλων καταφέρουν να έρθουν σε επαφή με την ηρωική πάλη του λαού μας κόντρα στα συμφέροντα της αστικής τάξης και των απανταχού συμμάχων της.

Η περιοχή της Κόνιτσας, τα Μαστοροχώρια, το Δίστρατο, το Ελεύθερο και τόσα άλλα μέρη αυτής της γεωγραφικής ζώνης θα σηματοδοτούν πάντα την αποφασιστικότητα που μπορεί να δείξει ο λαός μας με καθοδηγητή του το ΚΚΕ στην προσπάθεια να αποτινάξει από πάνω του την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η Πίνδος, ο Γράμμος, ο Σμόλικας δεν είναι απλά κάποιες περιοχές εξέχουσας ομορφιάς ανάμεσα στις πολλές που έχει αυτός ο τόπος. Είναι η καρδιά, η ψυχή του Δημοκρατικού Στρατού που δεν έπαψε να χτυπά ούτε καν μετά την ήττα.

Τα χωριά αυτά σήμερα – στην πλειοψηφία τους – είναι ερημωμένα. Ομως, δεν υπάρχει πέτρα που να σηκώσεις και από κάτω να μη βρεις ένα όνομα γραμμένο, που έδωσε τη ζωή του για το δίκιο και την αξιοπρέπεια του λαού μας.

Περισσότερα από 400 ονόματα, ταξινομημένα ανά χωριό, θα βρίσκονται αναρτημένα στις πλάκες που περιβάλλουν το μνημείο. Παράλληλα στο εσωτερικό του Μουσείου θα εκτίθεται φωτογραφικό και άλλο υλικό που αφορά άμεσα την ευρύτερη περιοχή.

            Οφείλουμε στις γενιές που έρχονται τη γνώση πως οι χιλιάδες μαχητές του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη, έδωσαν τη ζωή τους για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες σ’ αυτόν τον τόπο. Και είναι στοιχείο περηφάνιας για τους κατοίκους αυτής της περιοχής το γεγονός ότι ακριβώς εδώ τα ένοπλα τμήματα του λαού μας πλάι πλάι με την ασίγαστη δουλειά των κατοίκων, έδωσαν τα πρώτα δείγματα μιας εξουσίας που πήγαζε πράγματι από το λαό.

            Το Μουσείο αυτό παραδίδεται στο λαό της περιοχής, σαν ελάχιστη αναγνώριση του ηρωικού αγώνα του. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο, συνταξιούχο της πόλης και των χωριών της περιοχής να δώσει το παρών στα εγκαίνια και να αποδώσουμε μαζί τις απαραίτητες τιμές σ’ όσους έπεσαν στη μάχη για μια πατρίδα λεύτερη, δημοκρατική, σοσιαλιστική.

            Από τη Λευκάδα θα υπάρξει αναχώρηση με πούλμαν το πρωί του Σαββάτου 19 Αυγούστου. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να απευθύνονται στις οργανώσεις και στο τηλέφωνο 2645022671 από τις 10πμ εώς τις 1μμ.

 

Λευκάδα, 8/8/2017

Τ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *