Πήραμε ένα εξώδικο από το LEFKADAPRESS.gr

fortsa_fakos

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ δεχθήκαμε χθες 7-6-2016 από το Lefkadapress.gr για το άρθρο μας “τρία σκάνδαλα ένα Συμβούλιο” που αναρτήθηκε στο ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ στις 4-6-2016, μπήτε εδώ:/ (www.fortsalefkada.gr/arthra/35277)

και εδώ παραθέτουμε την δική μας απάντηση :

Αναφορικά με την από 7-6-2016 Εξώδικη Διαμαρτυρία-Κλήση και Δήλωση που κοινοποιήθηκε σ΄ εμένα και στην εφημερίδα “Τα Νέα της Λευκάδας” την 7-6-2016 και αφορούσε τμήμα του άρθρου μου με τίτλο [ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Με ένταση και «σκάνδαλα»] που δημοσιεύτηκε στην αρχή της σελίδας 18, ο τίτλος αναγγέλλεται στην 1η σελίδα και αυτούσιο δημοσιεύτηκε και στο σάιτ FORTSA LEFKADA.GR την 4-6-2016 με τίτλο «Τρία σκάνδαλα σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο», λεκτέα τα ακόλουθα:

Όποιος διαβάσει το άρθρο «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Με ένταση και «σκάνδαλα», ο τίτλος του οποίου αναγγέλλεται στην 1η σελίδα και το άρθρο στις σελίδες 16-17-18 στο φύλλο 1389 της εφημερίδας «Τα Νέα της Λευκάδας» της 3ης Ιουνίου 2016, θα διαπιστώσει ότι αυτό αναφέρεται στον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής για τρία συγκεκριμένα και διαφορετικά μεταξύ τους θέματα. Το ένα απ΄ αυτά είναι η συνδιοργάνωση της συναυλίας του Πνευματικού Κέντρου με το σάιτ Ledfkadapress τον Αύγουστο του 2016.

Το κύριο σημείο του άρθρου όσον αφορά αυτό το θέμα, στο οποίο επικεντρώνεται η κριτική κατά του δημάρχου Λευκάδας (μόνο), είναι στην απ΄ ευθείας συμφωνία του δημάρχου με το Lefkadapress και η οποία είναι αδιαμφισβήτητη αφού δημοσιοποιήθηκε  από το ίδιο το μέσο με δυο αναρτήσεις του, στις 9-5-2016 η πρώτη και στις 11-5-2016 η δεύτερη, χωρίς να έχει καν ενημερωθεί  (και ούτε βέβαια να το έχει αποφασίσει κιόλας) το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου, όπως θα έπρεπε. Έτσι το θέμα εισήχθη προς συζήτηση στο Δ.Σ. του Π.Κ. την 13η-5-2016 και μάλιστα όχι απ΄ τον δήμαρχο και πρόεδρό του –ο οποίος απουσίαζε- αλλά από μέλος του της αντιπολίτευσης που ενεργοποιήθηκε απ΄ αυτές ακριβώς τις αναρτήσεις, απ΄ τις οποίες προέκυπτε πως όλα είχαν ήδη συμφωνηθεί. Ένα δεύτερο σημείο κριτικής προς τον δήμαρχο Λευκάδας ήταν για το γεγονός ότι διαβεβαίωνε ψευδώς το Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Μαΐου 2016 πως η συνδιοργάνωση της συναυλίας πριν συμφωνηθεί, αποφασίστηκε κανονικά από το Δ.Σ. του Π. Κ. και μάλιστα με ψήφους 8-1 και με την δική του παρουσία, μόνο που δεν θυμόνταν της ακριβή ημερομηνία. Σε σύντομο διάστημα μετά από κάποιες ώρες όμως, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου, αναγκάστηκε να παραδεχθεί την απουσία του απ΄ την προηγούμενη συνεδρίαση!

Αυτό ήταν λοιπόν το ένα από τα τρία σκάνδαλα που αναφέραμε στο άρθρο μας και αποτελούσαν το επίκεντρο της κριτικής μας προς την δημοτική Αρχή αποκλειστικά κι όχι προς το Μέσο της συνδιοργάνωσης, για το οποίο κάθε αναφορά ήταν απλώς συγκυριακή και χωρίς χαρακτηρισμούς, αφού θεωρούμε πως ένας ιδιώτης λογικό και θεμιτό είναι να επιδιώκει την επιτυχία και το κέρδος, αντίθετα από έναν θεσμικό που έχει την ευθύνη να κινείται τηρώντας τις διαδικασίες και τους κανόνες. Ως εκ τούτου πρόδηλα οι αιτιάσεις και τα συμπεράσματα που αναφέρονται στην δεύτερη σελίδα της εν λόγω Εξώδικης Διαμαρτυρίας είναι αυθαίρετες, αστήρικτες και απολύτως αναληθείς, αφού ουδόλως αναφέρονται, συνάγονται ή υποννοούνται στο άρθρο.

Όσον αφορά την πρώτη παράγραφο της σελίδας 18 (της εφημερίδας) η οποία και περιέχεται αυτούσια στην προμνημονευθείσα εξώδικη διαμαρτυρία και περιλαμβάνεται και στο άρθρο του σάιτ, διευκρινίζουμε ότι περιέχει απλά ένα μάλλον ατυχές συμπέρασμά μας-μετά τα νέα στοιχεία που δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά με το εξώδικο απ΄ το Μέσο-  συμπέρασμα όμως που προήλθε από  αυτά που είπε ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο. Συνεπώς ουδεμία άλλη διάθεση υπήρξε από πλευράς μας, πέραν του σχολιασμού των όσων ειπώθηκαν στο Δ.Σ. Είναι λοιπόν προφανές, ότι ουδεμία πρόθεση υπήρξε, ούτε από  πλευράς αρθρογράφου ούτε από πλευράς της εφημερίδας ή του σάιτ, να θίξουν την δράση και την φιλανθρωπική πρόθεση του LefkadaPress.

Ο αρθρογράφος

Νίκος Φ. Γαζής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *