Γ. Καλούδης: Παρανομήσατε κ. Γαλιατσάτο στο θέμα του “συμπαραστάτη”

ΚΑΛΟΥΔΗΣ Γιώργος

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ !
26-2-2015

Στη συνεδρίαση του ΠΣΙΝ της Λευκάδας την 21-2-2015, όπως και πριν 4 μήνες, τόνισα ότι ο νομοθέτης πολύ σωστά προέβλεψε αυξημένη πλειοψηφία για την εκλογή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη διότι:
Είναι θεσμός αντιεξουσιαστικός και ελεγκτικός της εξουσίας της Περιφέρειας και όχι κομματικό παρακολούθημα ή εξάρτημα,
Είναι θεσμός που προυποθέτει τη συνεργασία των παρατάξεων για την επιλογή του καλύτερου αλλά και του διαθέτοντος χρόνο για να αποβεί η εκλογή-επιλογή αυτή προς όφελος των πολιτών των Ιονίων Νήσων και οι πολίτες να διευκολύνονται να βρίσκουν το δίκιο τους.
Για να γίνει αυτό ώφειλε ο Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γαλιατσάτος να κάνει αυτό για το οποίο το 2011 κατηγορούσε-ορθά- τον κ.Σπύρου: Να καλέσει σύσκεψη των αρχηγών και να γίνει διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων για την επιλογή της καλύτερης-καλύτερου.
Δεν το έκανε μολονότι το είχα ζητήσει από τον Οκτώβρη 2014. Άρα δεν ήθελε συνεργασία και ήθελε επιλογή κομματικού χειραγωγούμενου συμπαραστάτη !

Τις θέσεις αυτές είχα αναπτύξει και πριν 4 χρόνια όταν η Διοίκηση Ν.Δ. –Σπ.Σπύρου δεν ήθελε να εκλεγεί Συμπαραστάτης, αλλά και τον Οκτώβρη 2014.

Τι έκανε η εξουσία της ΠΙΝ(Περιφέρειας):
Στις 2/10/2014 βγήκε η προκήρυξη για τη θέση, στο site της ΠΙΝ. Ουδείς αρμόδιος φορέας ενημερώθηκε.
Στο Π.Σ της 18-10-2014 ξεκίνησε η συζήτηση του θέματος (1ο στην ημερήσια διάταξη). Αναγνώσθηκαν από τον Πρόεδρο του Π.Σ οι 2 μοναδικές υποψηφιότητες !
Μετά την ανακοίνωση των 2 υποψηφιοτήτων ο Πρόεδρος ΔΕΝ έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία, αλλά είπε ότι λόγω ορισμένων απουσιών Περιφερειακών Συμβούλων (οι οποίοι σημειωτέον προσήλθαν λίγο αργότερα), το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου σε επόμενο συμβούλιο…

Επομένως η συζήτηση του θέματος ξεκίνησε, αλλά ΔΕΝ ολοκληρώθηκε.

Στη συνέχεια Περιφερειακοί σύμβουλοι ζήτησαν να λάβουν ηλεκτρονικά τα βιογραφικά των 2 υποψηφίων για να τα αξιολογήσουν. Σε χρόνο άγνωστο για όλους (μετά όμως την συνεδρίαση της 18-10-2014) υποβλήθηκε και μια τρίτη υποψηφιότητα από τη Ζάκυνθο.
Εν συνεχεία σε ανύποπτο χρόνο περί τον Νοέμβριο 2014 η ΠΙΝ εξέδωσε μια ανακοίνωση ότι το θέμα για την εκλογή Περιφερειακού Συμπαραστάτη θα τεθεί σε «επόμενο Συμβούλιο»
Την 17 Δεκεμβρίου 2014 ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, χωρίς κάποια επίσημη ενημέρωση, απέστειλε μήνυμα στα μέλη του ΔΣΚ ότι «η Διαδικασία για τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη είναι ακόμη εν εξελίξει»…
Ορισμένα μέλη του ΔΣΚ υπέβαλαν τότε στο γραφείο του Προέδρου του ΠΣ (και όχι στο προεδρείο κατά την έναρξη συζήτησης του θέματος –όπως λέει ο νόμος) υποψηφιότητα.
Τον Φεβρουάριο 2015 ετέθη εκ νέου και εξ αρχής το θέμα της εκλογής Συμπαραστάτη στην ημερήσια διάταξη του ΠΣ.
Ο Πρόεδρος του ΠΣ απέστειλε μάλιστα και πρόσκληση στον ΔΣΚ (ωσάν να πρόκειται για θέση αποκλειστικά για Δικηγόρο) …για να προβεί «στις δέουσες ενέργειες» !
Ο ΔΣΚ έστειλε κατ επανάληψιν μηνύματα στα μέλη του και ορισμένα εξ αυτών υπέβαλαν τότε στο γραφείο του Προέδρου του ΠΣ (και όχι στο Προεδρείο κατά την έναρξη συζήτησης του θέματος –όπως λέει ο νόμος) υποψηφιότητα.
Το επίμαχο θέμα επρόκειτο να συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση του ΠΣ της 7-2-2015. Στην εν λόγω συνεδρίαση προσήλθαν μόνον 2 εκ των 7 [προφανώς οι λοιποί -είτε αγνοούσαν τη διάταξη του νόμου για υποβολή υποψηφιότητας στο προεδρείο κατά την έναρξη της διαδικασίας- είτε αδιαφόρησαν -είτε είχαν πληροφορηθεί ότι η διαδικασία ΔΕΝ θα γίνει].
Πράγματι η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε (με αιτιολογία πάλι- την απουσία ορισμένων Περιφερειακών Συμβούλων) και ύστερα από την έντονη διαμαρτυρία μου, το θέμα ορίσθηκε (μη νομίμως) να συζητηθεί την Κυριακή 8-2-2015.

Ακολούθησαν μεταμεσονύκτια τηλεφωνήματα (όχι σε όλους τους υποψηφίους) για να προσέλθουν στη συνεδρίαση της Κυριακής 8-2-2015. Στη συνεδρίαση της Κυριακής 8-2-15 προσήλθαν 6 υποψήφιοι
ΔΕΝ προσήλθε μία, διότι ειδοποιήθηκε πολύ αργά και αντιμετώπιζε προσωπικό πρόβλημα.

Οι υποψήφιοι τοποθετήθηκαν για το θέμα στο Π.Σ και στη συνέχεια η ψηφοφορία …ΔΕΝ έγινε ! …λόγω δήθεν απουσίας ορισμένων Περιφερειακών Συμβούλων- καίτοι ήταν παρόντες ήδη 29, άρα περισσότεροι από τους 27 που απαιτεί ο νόμος για εκλογή συμπαραστάτη).

Το θέμα ανεγράφη (στην ουσία η συνεδρίαση συνεκλήθη επί τούτου) στην ημερήσια διάταξη για το ΠΣ της 21-2-2015 στη Λευκάδα !
Έγιναν δύο ψηφοφορίες που απέβησαν άκαρπες !
Λυπήθηκα πολύ που ταλαντούχοι δικηγόροι και καλοί επιστήμονες δεν πήραν ούτε μία ψήφο, και αυτό είναι σε βάρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και ειδικά σε βάρος της εξουσίας της Περιφέρειας γιατί εάν είχε γίνει διαβούλευση σε επίπεδο επικεφαλής παρατάξεων εποικοδομητική λύση θα είχε δοθεί και σε αυτό το θέμα !
Και μετά απόλα αυτά βγήκε ανακοίνωση από τη Περιφέρεια (όχι ανακοίνωση-όχι ανοικτή σε ΜΜΕ) προ 24 ωρών-άρα εκπρόθεσμη και συγκαλείται και Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα …ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ! ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ Η ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ. Αφού θα είναι δεδομένο και γνωστό σε όλους τι ψήφισε η κάθε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ..
Άραγε ακόμη και εάν εκλεγεί συμπαραστάτης πόσο νόμιμη θα είναι αυτή η εκλογή; Αναμφίβολα, εάν υπάρξει προσφυγή θα ακυρωθεί κατά τον έλεγχο νομιμότητας και από την επιτροπή του άρθρου 152.

Συνοπτικά:
ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Η ΘΕΣΗ …4 ΦΟΡΕΣ.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ …3 ΦΟΡΕΣ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΣΕ…. 5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ.

Είναι προφανής η αλαζονεία της εξουσία της Περιφέρειας η οποία δεν ήθελε διαβούλευση και διάλογο !

Είναι επίσης προφανής, ακόμα και για μη σπουδάσαντα νομικά, η παρανομία της όλης διαδικασίας !

Ενώ θα μπορούσε να εκλεγεί συμπαραστάτης και στη πορεία να αξιοποιηθούν και όσοι ταλαντούχοι δικηγόροι δεν εκλέγονταν !

Μάλλον ως ΜΟΝΗ ΝΟΜΙΜΗ ΛΥΣΗ διαφαίνεται ίσως η διαδικασία η σημερινή …ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ (είναι για το Βιβλίο Γκίνες) ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΑΓΟΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ.

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ eptanisiaki anagennisi.com

Η ΓΝΗΣΙΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ- ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ- ΔΥΝΑΜΗ.

«Mε λογισμό και τ΄όνειρο»
Διονύσιος Σολωμός

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *