Ανακοίνωση του Δήμου για τους λαθρομετανάστες

δημος Λευκ. σήμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τους συλληφθέντες μετανάστες

Την Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2014 στη Λευκάδα συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ μετανάστες (κυρίως Σύριοι), 10 εκ των οποίων δεν είχαν τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και διαμοιράστηκαν ως κρατούμενοι στα Αστυνομικά Τμήματα του νομού.
Η Δημοτική Αρχή Λευκάδας αφού εξάντλησε όλες τις δυνατότητες για την εξεύρεση καταλύματος προσωρινής διαμονής τους, τέτοιου που να πληροί στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής διαβίωσης, έκανε το ελάχιστο ανθρωπίνως δυνατό.
Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κ. Δρακονταειδή, επισκέφθηκε τους κρατούμενους μετανάστες στα Αστυνομικά Τμήματα Βλυχού, Βασιλικής και Λευκάδας. Συζήτησε μαζί τους με στόχο την ψυχολογική-ηθική στήριξή τους και τους προσέφερε τρόφιμα, χυμούς και πόσιμο νερό.
Αναγνωρίζοντας το θεμελιώδες δικαίωμα των μεταναστών και των προσφύγων στη ζωή και την αξιοπρεπή διαβίωση θα μεριμνήσουμε, ώστε σε ανάλογες περιπτώσεις, να υπάρχει κατάλληλος χώρος διαμονής, για όσο παραμένουν στη Λευκάδα. Χώρος που θα εξασφαλίζονται οι συνθήκες υγιεινής διαβίωσης σύμφωνα με τις ανθρώπινες ανάγκες. Επίσης ουσιαστική ιατρική φροντίδα και ψυχολογική στήριξη.
Η μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζεται με την ψήφιση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ στη χώρα μας δεν είναι μόνο απάνθρωπη και άδικη, αλλά αναποτελεσματική και επικίνδυνη τόσο για τους μετανάστες όσο και για τους Έλληνες πολίτες
Στην επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι οι συνθήκες κράτησης είναι άσχημες, όπως επίσης και οι συνθήκες εργασίας των αστυνομικών υπαλλήλων που ουσιαστικά είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι.

Από το Δήμο Λευκάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *