Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε απεργία και συγκέντρωση

ΕΡΓ, ΚΕΝΤΡΟ

(Σ.Σ: Για μεγέθυνση και καλύτερη ευκρίνεια κάνετε κλικ πάνω στην εικόνα)

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑ∆ΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9.30 στον ΑΗ ΜΗΝΑ

Εργαζόµενε-η, άνεργε-η,

Μην ανέχεσαι το µικρότερο κακό γιατί φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση!

Μη µειώνεις τις απαιτήσεις σου! Το µέλλον της εργατικής οικογένειας δε µπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η µόνιµη ανασφάλεια. ∆ε µπορεί κάθε µέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκµεταλλευτών, των µεγάλων επιχειρηµατικών οµίλων.

Το µέλλον µας δε βρίσκεται στα όρια της πείνας. Να απορρίψουµε τη ζωή µε τα ψίχουλα και τα αποφάγια που µας δίνουν. Χρησιµοποιούν την ακραία φτώχεια ως µοχλό πίεσης για να µειώσουν ακόµα περισσότερο τους µισθούς, για να καταργήσουν επιδόµατα, τις συντάξεις, να φέρουν τα όρια επιβίωσης στα τάρταρα.

Να απορρίψουµε τη θεωρία της ταξικής συνεργασίας και υποταγής. Η ενίσχυση της κερδοφορίας των βιοµηχάνων, των εφοπλιστών, των µεγάλων επιχειρηµατικών οµίλων, δε θα
ανακουφίσει τους εργαζόµενους από τον εφιάλτη της ανεργίας, το σάρωµα των µισθών και των συντάξεων, τη φορολογία και την ακρίβεια.

Ουσιαστικές αυξήσεις παντού!! Εδώ και τώρα: ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύµβασης µε επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αµείβονται µε το βασικό µισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους µισθούς. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί µισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων µισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόµενος χωρίς συλλογική σύµβαση. Να βάλουµε τέρµα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατοµικών συµβάσεων. Να καταργηθούν άµεσα όλοι οι αντεργατικοί νοµοί που τσακίζουν τις συλλογικές συµβάσεις. Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Καµία νέα παρέµβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστηµα. Είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Εδώ και τώρα: Κάλυψη των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Τα έχουν πληρώσει οι εργαζόµενοι µε το παραπάνω! Να καλυφθούν άµεσα όλες οι ανάγκες των Ταµείων από το κράτος και τη µεγαλοεργοδοσία. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόµων και των εφαρµοστικών νόµων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κανένας εργαζόµενος ανασφάλιστος. Άµεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.

Να µπει τέρµα στον εφιάλτη της ανεργίας! Εδώ και τώρα: Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδοµα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστηµα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιµος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταµατήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραµµάτων απασχόλησης

Να µην ανεχτούµε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης! Όποιος ταυτίζει τα συµφέροντα των εργαζόµενων µε τα κέρδη των επιχειρήσεων, όποιος βάζει τις δεσµεύσεις µε την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του εργαζόµενου λαού, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Βρίσκεται στην πλευρά του παράδεισου για τη µεγαλοεργοδοσία και της κόλασης για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόµενου λαού.

Μην περιµένεις “σωτήρες”! Από τη δράση µας, τους αγώνες µας, τις διεκδικήσεις µας, εξαρτάται η “σωτηρία” µας, η αξιοπρεπής ζωή, η µόνιµη και σταθερή δουλειά µε δικαιώµατα. Να απορρίψουµε την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές στην κυβέρνηση θα γίνει πιο ανθρώπινο το εκµεταλλευτικό σύστηµα, πως θα γυρίσει ο τροχός. Η αναµονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δηµιουργεί νέες
υποχωρήσεις, νέες απώλειες, σταθεροποιείται η φτώχεια και η εξαθλίωση.

Να σπάσουµε τα δεσµά της σύγχρονης σκλαβιάς!

Η ζωή µε αποδοχή των δεσµεύσεων και του χρέους σηµαίνει ανεργία, φτώχεια, δυστυχία, µισή ζωή! Το εργατικό-λαϊκό κίνηµα δε µπορεί να κάνει πίσω από το αίτηµα για µονοµερή διαγραφή του χρέους, για κατάργηση των µνηµονίων και των δανειακών συµβάσεων και αποδέσµευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλιώς θα ζούµε κάτω από διαρκή «µνηµόνια». Οι εργαζόµενοι είναι οι παραγωγοί του πλούτου! Αυτοί παράγουν, αυτοί κινούν τα εργοστάσια, τα λιµάνια, τις επιχειρήσεις.

Το µόνο αναγκαίο και ρεαλιστικό είναι ο παραγόµενος πλούτος να επιστρέψει στον παραγωγό του. Να κατευθυνθεί για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζοµένων, των λαϊκών στρωµάτων.

Ενιαίο µέτωπο απέναντι στη γραµµή των µονοπωλιακών οµίλων

Καµία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώµατα µας! Να διεκδικήσουµε τη ζωή που µας αξίζει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *