Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης “Ολοι για τη Λευκάδα”

Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «Ολοι για τη Λευκάδα»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ο Δήμος Λευκάδας θα συζητήσει το νομοσχέδιο

για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης

μετά την… ψήφισή του από τη Βουλή!!!

 

Χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η «κυβερνησιμότητα» στο Δήμο Λευκάδας με τις συμπράττουσες παρατάξεις του κ. Δημάρχου, την παράταξη του κ. Σολδάτου και συνεπικουρούμενη από την παράταξη «ΔΙΑΥΛΟΣ» (με εξαίρεση τον κ. Λάζαρη), μπλοκάρισαν την εισαγωγή από την Παράταξή μας «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 23/10/19, του εκτός ημερησίας διάταξης θέματος «Συζήτηση και απόφαση Δ.Σ. σχετικά με την απόσυρση του Άρθρου 179 που περιλαμβάνεται στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις».

Το ίδιο θέμα έθεσε για συζήτηση στην ίδια συνεδρίαση και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Λευκάδας και Μεγανησίου.

Για την πρόθεσή μας είχαμε ενημερώσει από το πρωί της Τρίτης τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Καλό και τον Πρόεδρο Δ.Σ Λευκάδας κ. Ρόκκο, καταθέτοντας την σχετική εισήγηση όπως προβλέπεται και τονίζοντας την αναγκαιότητα της συζήτησης αφού για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η συζήτηση στη Βουλή ξεκινά την Πέμπτη 24/10/19.

Πρόκειται για σοβαρή εξέλιξη, εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο, αφού υπάρχει κυβερνητική βούληση για ιδιωτικοποίηση βασικών λειτουργιών της αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα των ανταποδοτικών υπηρεσιών (συλλογή απορριμμάτων, καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρηση χώρων πρασίνου, ηλεκτροφωτισμός, κλπ).

Για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους σε όλους τους δήμους της χώρας ενώ συγκαλούνται εκτάκτως και τοποθετούνται τα δημοτικά συμβούλια.

Για ένα τόσο λοιπόν σημαντικό ζήτημα, που αφορά το παρόν και το μέλλον της αυτοδιοίκησης, του προσωπικού της και των πολιτών, που θα κληθούν να καταβάλουν δυσανάλογα κόστη λόγω της παρέμβασης των ιδιωτών-εργολάβων, αρνήθηκε η πλειοψηφία του Δ.Σ. Λευκάδας να τοποθετηθεί. Αντίθετα πρότεινε το θέμα να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση και μετά την… ψήφισή του από την Βουλή, παραπέμποντάς το ουσιαστικά στις καλένδες!

 

Λευκάδα, 24/10/2019

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *